شعار سال
شنبه 29 دی 1403
  • 1401/11/09 - 09:27
  • - تعداد بازدید: 283
  • - تعداد بازدیدکننده: 283
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر:

اشتغال ۵۱درصدی مهارت‌آموزان فنی و حرفه‌ای در استان بوشهر

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر گفت: براساس رصد اشتغال انجام شده ۵۱ درصد مهارت آموزان (۹ هزار نفر) این استان مشغول به کار شده اند این درحالی است که این آمار در سال ۹۹ معادل ۳۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ معادل ۴۱ درصد بوده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر،  عبدالمجید دراهکی در نشست خبری با رسانه های استان بوشهر اظهار کرد: براساس قرارداد منعقد شده با مجموعه صنعت نفت در دور نخست سفر رئیس جمهور به این استان قرارداد آموزش یک هزار نفر طی ۲ سال در صنایع مورد نیاز نفت منعقد شد که تاکنون ۲۵۰ نفر زیر پوشش این آموزش‌ها قرار گرفته اند.

وی افزود: این افراد در رشته‌های جوشکاری، لوله کشی، برق صنعتی و ابزار دقیق مورد نیاز و تقاضای صنعت نفت آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر تصریح کرد: این شمار تا پایان سال به ۵۰۰ نفر افزایش می‌یابند و براساس برنامه ریزی انجام شده سال آینده نیز ۵۰۰ نفر دیگر آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند.

دراهکی ادامه داد: براساس مصوبه سفر رئیس جمهور قرار است به ازای آموزش هر نفر، صنعت نفت ۱۲ میلیون تومان به فنی و حرفه‌ای پرداخت کند.

وی اظهار کرد: مهمترین مشکل در اجرای این مصوبه سفر رئیس جمهور استقبال نکردن مردم از آموزش‌های مهارتی با وجود تضمین اشتغال ۱۰۰درصدی است و بیشتر افراد تمایل دارند فرزندان خود را برای کسب آموزش‌های تئوری به دانشگاه‌ها بفرستند.

دراهکی با اشاره به تهیه و تنظیم سند توسعه مهارت آموزی استان بوشهر در سال ۹۸ متناسب با طرح تکاپو و ظرفیت‌های صنعتی موجود در استان از جمله نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع دریایی، شیلاتی، حوزه های کشاورزی، نیروگاه‌ایمی، حوزه‌های معدنی و دانش بنیان افزود: تخصصی سازی کردن شهرستان‌ها برای ارائه آموزش‌های مهارتی از جمله اقدام‌های مهم فنی و حرفه ای در استان بوشهر است.

وی ادامه داد: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی مرکز تخصصی آن در کنگان در جوار پارس جنوبی راه‌اندازی شده و نیروهای مورد نیاز پارس جنوبی آموزش می‌دهد.

راه‌اندازی مرکز نوآوری ویژه مهارت آموزان در استان بوشهر

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر از برگزاری دوره‌های آموزشی در صنایع و محیط واقعی کار خبر داد و اظهار کرد: نخستین مرکز نوآوری ویژه مهارت آموزان استان بوشهر سال آینده در استان راه‌اندازی می‌شود

دراهکی ادامه داد: با راه اندازی این مرکز تمام شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری و مرکز رشد می‌توانند برای تجاری سازی ایده‌های خود از تجهیزات، مربی و کارگاه های فنی و حرفه ای استفاده کنند تا بتوانند طرح دانش بنیان خود را تبدیل به محصول قابل ارائه به بازار کنند.

وی اظهار کرد: با راه اندازی این مرکز شرکت‌های دانش بنیان برای تجاری سازی ایده‌های خود معطل تجهیزات هزینه بر نمی‌شوند.

احداث نخستین مرکز آموزش صنایع دریایی و شیلاتی کشور در بندر دیر

دراهکی با اشاره به وجود بزرگترین اسلکه صیادی و نخستین پروژه پرورش ماهی در قفس در شهرستان دیر استان بوشهر گفت: در همین ارتباط نخستین مرکز آموزش صنایع دریایی و شیلاتی کشوردر این هرستان با ۱۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری تا پایان سال جاری مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ میلیارد تومان اعتبار یاد شده هزینه شده است، گفت: سه میلیارد تومان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای صنایع دریایی شهرستان دیر تا پایان امسال پرداخت می‌شود.

وی افزود: این مرکز در زمینی به مساحت یک هکتار احداث شده که در فاز نخست سوله و مرکز اداری آن افتتاح و فاز دوم آن شامل مرکز سنجش و آزمون در فضای یک هزار و ۵۰۰ مترمربع در دست احداث است.

دراهکی با بیان اینکه این مرکز ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ نفر برای آموزش دارد، یادآور شد: تاکنون ۶۰ حرفه در حوزه شیلات، صنایع دریایی و آبزیان تدوین شده و متناسب با نیاز بنگاه‌های اقتصادی که در حوزه صنایع دریایی و شیلاتی فعالیت می‌کنند برنامه‌های ایجاد استاندارد خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: بخشی از اعتبارات نخستین مرکز آموزش صنایع دریایی و شیلاتی کشور از محل اعتبارات شورای راهبردی پتروشیمی ها تامین می‌شود.

احداث نخستین مرکز تخصصی صنایع کشاورزی و حوزه نخیلات در دشتستان

دراهکی با اشاره به ساخت نخستین مرکز تخصصی صنایع کشاورزی و حوزه نخیلات در دشتستان گفت: تفاهم نامه آموزش و توانمند سازی کارگران حوزه نخیلات با همکاری اتاق بازرگانی و صندوق بیمه کشاورزی و عشایر و انجمن ملی خرما تدوین شده که قرار است تمام کارگران این بخش که موفق به گرفتن گواهینامه فنی و حرفه ای می‌شوند زیر پوشش بیمه صندوق عشایر قرار می‌گیرند.

اشتغال ۵۱درصد مهارت آموزان فنی و حرفه ای در استان بوشهر

مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: براساس رصد اشتغال انجام شده ۵۱ درصد مهارت آموزان (۹ هزار نفر) این استان مشغول به کار شده اند این درحالی است که این آمار در سال ۹۹ معادل ۳۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ معادل ۴۱ درصد بوده است.

دراهکی ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده تلاش می‌شود این آمار در سال آینده به ۷۰ درصد افزایش یابد.

وی اظهار کرد: در سالجاری ۲۴ هزار نفر شامل هفت هزار و ۸۳۵ زن و ۱۶ هزار مرد در قالب ۲هزار و ۲۲۸ دوره و ۶۲۰ رشته در استان بوشهر آموزش‌های مهارتی را فراگرفته اند که از این شمار ۱۳ هزار نفر برای گرفتن گواهینامه به مرکز آموزش و سنجش معرفی شده اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر گفت: از این جمعیت تاکنون ۶۰ درصد افرادی که آموزش دیده اند گواهینامه مهارت کسب کرده اند.

وی جامعه هدف آموزشی فنی و حرفه ای در استان بوشهر را سربازان نیروهای مسلح، دانشجویان، زنان سرپرست خانوار، روستائیان و عشایر زندانها، مراکز ترک اعتیاد، معلولان و بنگاه‌های اقتصادی عنوان کرد.

دراهکی عنوان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده از سال آینده ۴۰ دانشجوی دانشگاه‌های استان طی یک یا ۲ روز کاری برای آشنایی با صنایع مستقر در استان در پتروشیمی‌ها حاضر می‌شوند.

وی ارائه دوره های آموزشی با عنوان محیط کار واقعی در شرکت صنعتی دریایی صدرا، صنایع کشتی سازی شهید محلاتی و سایر شرکت‌های بنگاه‌های اقتصادی مستقر در منطقه ویژه بوشهر و عسلویه و حوزه صنایع شیلاتی، راه اندازی ۹۷ کارگاه در حوزه های روستایی، راه اندازی مراکز مشاوره و آموزش و توانمندسازسی با عنوان تی ام سی در دانشگاه‌ها را از جمله برنامه های این اداره کل است.

دراهکی با تاکید براینکه هیچ کارآموز دارای گواهینامه فنی و حرفه ای نباید بیکار باشد، گفت: امسال ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات بند ب تبصره ۱۶، به ۸۰۰ نفر از سربازان دارای گواهینامه فنی و حرفه ای پرداخت می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار استانی
  • کد خبر : 95495
کلمات کلیدی
ابراهیم حسینی
خبرنگار

ابراهیم حسینی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب