مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر:
۲۲ هزارو ۴۰۰ نفر مهارتهای فنی و حرفهای را در بوشهر آموزش دیدند

۲۲ هزارو ۴۰۰ نفر مهارتهای فنی و حرفهای را در بوشهر آموزش دیدند مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر گفت: در سال جاری ۲۲ هزارو ۴۰۰ نفر در مراکز آزاد و دولتی زیر پوشش این اداره کل در ۱۹ جامعه هدف، مهارت های فنی و حرفهای را فراگرفته اند
عبدالمجید دراهکی مدیر کل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر افزود: از این شمار مهارت آموز عدهای موفق به دریافت گواهینامه شده، بخشی در انتظار معرفی به بازار کار و برخی دیگر نیز در حال گذاراندن دوره های آموزشی هستند.
وی اضافه کرد: براساس قراردادی که با شرکت ملی نفت برای تامین نیروهای ماهر مورنیاز صنایع استان بوشهر برای آموزش یکهزار نفر در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ داریم که تاکنون از این شمار ۷۴۰ نفر مهارت های لازم را فراگرفته اند که از این شمار ۴۴۰ نفر در شرکتهای شهید محلاتی، پارس جنوبی و نیروگاه اتمی مشغول به کار شدهاند.
دراهکی با اشاره به اینکه ۳۰۰ نفر از این شمار نیز در نوبت آموزش قرار دارند ادامه داد: برخی از این مهارتآموزان از جمله در رشتههای جوشکاری تمایلی به اشتغال در عسلویه ندارند و بهصورت آزاد در بوشهر کار میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر یادآور شد: آموزش مهارتهای فنی و حرفه در دو بخش دولتی و خصوصی ارائه می شود که در زمان حاضر ۱۵ مرکز دولتی با ۱۲۰ مربی پیمانی، قراردادی و رسمی و حدود ۲۰ مربی حقالتدریس و مشارکتی در ۹۰ کارگاه آموزشی فعال هستند.
وی با بیان اینکه ۲۷۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در استان فعالیت دارند که از این اداره کل مجوز گرفتهاند اظهارکرد: در کارگاه های بخش دولتی و خصوصی در مجموع ۵۶۰ دوره آموزشی در استان بوشهر برگزار میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر تاکید کرد: در آموزشگاههای آزاد برخی رشتهها ارائه میشود که آموزش آنها در مراکز دولتی یا ممنوع است یا فقط در مناطق خاص مانند روستاها و محلات حاشیهای مجاز به فعالیت هستند.
دراهکی درباره رایگان بودن آموزشهای دولتی و شهریه آموزشگاههای آزاد گفت: آموزشها در مراکز دولتی رایگان است و تنها هزینه صدور گواهینامه که حدود ۱۰۰ هزار تومان است، دریافت میشود اما در آموزشگاههای آزاد نیز شهریهها طبق نرخ مصوب هیات نظارت کشوری تعیین میشود.
وی افزود: سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر در ۱۹ جامعه هدف مهارت های فنی و حرفه ای را در استان بوشهر فرا میگیرند که دانشجویان، سربازان، روستاییان، متقاضیان شغل، زنان سرپرست خانوار، حاشیهنشینان، زندانیان، افراد در حال ترک اعتیاد و کودکان کار از این جمله هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر در باره حمایت از کارآفرینان و متقاضیان شغل در بنگاههای اقتصادی گفت: در مراکز آموزشی، دو گروه تحت حمایت قرار میگیرند که گروه نخست شامل مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و متقاضیان تسهیلات نهادهای حمایتی هستند که پس از آموزش، وام دریافت کرده و کسبوکار راهاندازی میکنند.
وی اضافه کرد: گروه دوم نیز شامل متقاضیان کار در بنگاههای اقتصادی مانند شرکتهای شهید محلاتی، صدرا، نیروگاه اتمی، پارس جنوبی، شیلات و پرورش ماهی و میگو هستند.
دراهکی ادامه داد: این افراد در رشتههایی مانند جوشکاری، برق صنعتی، لولهکشی صنعتی و ابزار دقیق آموزش دیده و به این شرکتها معرفی میشوند. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر در باره چالشهای پیش روی مهارتآموزی و اشتغال در استان بوشهر بیان کرد: یکی از مشکلات مورد پذیرش نبودن آموزشهای فنی از سوی بخشی از جامعه است از جمله برخی فارغالتحصیلان دانشگاهی که مهارتآموزی را کسر شأن خود میدانند، درحالیکه بنگاههای اقتصادی برای استخدام، داشتن گواهینامه مهارتی را شرط کردهاند.
دراهکی افزود: صنایع انتظار دارند نیروی کار از پیش آموزشدیده باشد، اما بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی فاقد مهارتهای عملی هستند، این تفاوت میان نیاز بازار و خروجی دانشگاهها یکی از چالشهای جدی حوزه اشتغال محسوب میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای بوشهر تأکید کرد: تلاش داریم آموزشها را متناسب با نیاز بازار ارائه کنیم تا ضمن کاهش بیکاری، زمینه اشتغال پایدار در این استان فراهم شود.
نظر دهید